Sæt personlig rekord med god grundtræning

20. maj 2015 11:39 , af Anna Holm Jørgensen

Det vigtigste fundament for en god løbesæson er en god grundtræning. Det er Michelle Poulsen fra Sparta et godt eksempel på. Med bare et års træning i løbeskoene vandt hun dette års Liverpool Half Marathon i tiden 1.21.04.

90 - 100. Så mange kilometer byder ugens træning på for Michelle Poulsen. Hun er 23 år og læser til fysioterapeut. For lidt over et år siden meldte hun sig ind i Sparta og begyndte at løbetræne. I efteråret 2014 stiftede hun bekendtskab med Claus Hechmanns løbefilosofi og begyndte at løbe efter hans programmer.

”Det har været rigtig fedt at træne under Claus. Jeg har kunnet mærke en markant forbedring. Min form har rykket sig meget på kort tid.”

Sidste år debuterede Michelle Poulsen på maraton i Berlin i tiden 3 time 7 min. 31 sek. Hen over vinteren og foråret har fokus i træningen været at få opbygget en god grundform. Derfor har træningen budt på mange rolige og lange løbeture.

”Før var jeg hele tiden lidt træt og havde altid lidt ømme ben, da jeg løb alle mine kilometer i forholdsvis høj fart. Men efter jeg begyndte at træne med Claus og egentlig løb flere kilometer, men i et langsommere tempo, så er jeg næsten altid frisk de dage, jeg skal løbe intervaller og har fået langt mere overskud på de lange ture,” forklarer Michelle Poulsen.

Hun træner intervaltræning to gange om ugen og løber jævnligt konkurrencer for at teste formen af. Til DM 10 km den 21. marts kom hun i mål som nummer 16 i tiden 37 min. 57 sek. Ugen efter stillede Michelle Poulsen op i Liverpool Half Marathon, hvor hun gik efter en hurtig tid.

”Jeg trappede ned i kilometer efter DM og to dage før løbet, løb jeg slet ikke,” fortæller Michelle Poulsen om optakten til løbet. Hun skar to minutter af sin personlige rekord på distancen og kunne løbe først over målstregen i tiden 1 time 21 min. og 4 sek.

”Jeg havde et super godt løb, og det var en fantastisk oplevelse at vinde løbet.”

Sæsonens næste mål er Copenhagen Maraton i weekenden. Derfor har træningen de sidste 15 uger budt på specifikt maratontræning.

Se en oversigt over faserne i Michelle Poulsens træning nedenfor:

Træning efteråret 2014, Michelle Poulsen

Grundtræning fra november til december, Änglermark nytårsløb, tid: 1.23.07

Træning forår 2015, Michelle Poulsen
Uge 1: Grundtræning, Nike test 10 km, tid: 37.41
Uge 2: Grundtræning
Uge 3: Grundtræning
Uge 4: Grundtræning
Uge 5: Grundtræning
Uge 6: Grundtræning
Uge 7: Maratontræning
Uge 8: Maratontræning
Uge 9: Maratontræning
Uge 10: Maratontræning med fokus på halvmaratontempo
Uge 11: Maratontræning med fokus på halvmaratontempo
Uge 12: Maratontræning med fokus på halvmaratontempo, DM 10 km, tid: 37.57 (meget blæst)
Uge 13: Nedtrapning og halvmaraton i Liverpool, 1.21.04
Uge 14: Maratontræning
Uge 15: Maratontræning
Uge 16: Maratontræning
Uge 17: Maratontræning
Uge 18: Maratontræning
Uge 19: Nedtrapning
Uge 20: Nedtrapning
Uge 21: Nedtrapning og Copenhagen maraton