Husholdningsfif til friskere løbeben

9. september 2015 10:44 , af Anna Holm Jørgensen

Ømme ben er et vilkår for de fleste løbere, men du kan faktisk afhjælpe problemet. Her kommer tre nemme ”husholdningsfif” til at få friskere løbeben.

Ælt benene med en kagerulle
Har du ømme ben, så er en helt almindelig kagerulle effektiv at massere benene med. Du bruger den ganske enkelt til at rulle henover de ømme muskler. Særligt er kagerullen ideel til at massere forlår og lægmusklen. Med tiden kan du evt. investere i ”The stick”, som er en slags avanceret ”kagerulle” designet til netop at massere ømme løbeben. Den kan købes over nettet eller hos Marathon Sport.

Sæt dig på en tennisbold
Er du øm i baglårene, så sæt dig på en hård spisebordsstol og placer en tennisbold under dit ene lår. Løft herefter underbenet ganske forsigtigt op og ned. Når du løfter underbenet, spænder du op i låret, og tennisbolden masserer dermed dit baglår. Jo højere, du løfter underbenet, jo større tryk fra tennisbolden. På den måde kan du selv justere, hvor hård massagen/trykket skal være. Flyt tennisbolden til andre ømme punkter på baglåret.

Ølflasken til øm svang
Ømme og trætte fødder kan forkæles med en rulletur på en helt almindelig ølflaske. Læg ølflasken på et tæppe eller en yogamåtte, så du undgår ridser i gulvet. Rul herefter foden på flasken, så den masserer din svang. Det gælder om at træde godt til, mens man ruller – også selvom det gør lidt ondt. På den måde opnår man bedst effekt af massagen. Om du drikker øllen inden eller efter massagen, er helt op til dig.